EN CONSTRUCCIÓ

 

aviat estarà disponible

 

vés a l'inici

 

 

CARLOS JUAN BUSQUIEL

 

Carlos Juan Busquiel ens acompanyarà durant tota la jornada del Concurs amb una exposició de les magnífiques guitarres de concert que construeix en el seu taller.

A les 17 hores ens oferirà una conferència sobre la matèria que millor coneix: Les guitarres i la seva construcció.

 

Carlos Juan Busquiel va començar de forma autodidàctica i posteriorment va aprofundir en l'art de construir guitarres amb Rafael López Porras, a Càdis. Va completar la seva formació estudiant amb el gran mestre José Luis Romanillos, de qui va aprendre les característiques tradicionals de la “guitarra espanyola”, basades en els dissenys d'Antonio de Torres.

Aquestes experiències i el fet de poder estudiar valuosos instruments de diferents èpoques (Vicente Arias, José i Manuel Ramírez, Santos Hernández, Enrique García, F. Simplicio…) li han permès desenvolupar diferents models de guitarra molt apreciats per guitarristes de tot el món.

Des del seu taller a Petrer (Alacant), les seves guitarres viatgen cap a altres llocs de la geografia espanyola, Europa, Àsia i els Estats Units.

Tot i viure lluny de Badalona, és membre de la nostra Associació des de l'any 2017.

 

 

TORNA A GUITARRA BADALONA 2019

 

 

u u u

 


CELEBRAT AMB ÈXIT EL CONCERT DE TARDOR 2018

 

Guillem Pérez-Quer

3 de novembre de 2018

Teatre Principal de Badalona

 

El dissabte dia 3 de novembre de 2018 vam gaudir, al Teatre Principal de Badalona, d'un excel·lent concert del guitarrista barceloní Guillem Pérez-Quer.

Un esdeveniment organitzat per la nostra Associació i que ha estat un altre cop solidari amb l'ONG Proactiva Open Arms, a qui s'ha donat el 50% de l'import de la recaptació obtinguda per la venda d'entrades.

 

 

CHEN CHUAN

 

Ell és un dels guitarristes xinesos més rellevants de l'actualitat i serà a Badalona com a protagonista del concert de cloenda del Concurs, en el que interpretarà obres de M. Giuliani, R. Dyens, N. Koshkin i P. Bellinati.

 

Nascut el 1985 en Changchun (prov. Jilin, Xina), Chen Chuan ha estat professor de guitarra en el Conservatori Central de Música de Pequín (CCOM). 

Comença a tocar la guitarra als 8 anys amb el seu pare Chen Xuhong, reconegut professor de guitarra a la província de Jilin.

El 1995 comença a estudiar amb el professor Chen Zhi, famós guitarrista internacional, en el Conservatori Central de Música de la Xina i més tard amb el professor Chen i altres guitarristes internacionals.

Ha estat guardonat en innumerables certàmens internacionals. Entre d'altres, en el 5è Concurs de Guitarra Juvenil del Vienna Fòrum (2002), 4t Concurs Internacional de Guitarra de Hong Kong (2006) o la 2a Competició WorldWideWeb (2011).

Ha actuat com a solista amb orquestres d'arreu com la Wiener Kammer Orchester de Viena i com a integrant de duos i quartets a la Xina, Àustria, Alemanya i els Estats Units.

 

 

TORNA A GUITARRA BADALONA 2019

El dia 14 de Juliol de 2018, en el "badiu" de l'Associació de Veïns del Centre de Badalona vam gaudir d'un magnífic recital de guitarra a càrrec del jove intèrpret xinès Yang Yongjian, qui va saber adornar un difícil repertori amb tots els matisos i colors de la guitarra.

Posseïdor d'una sòlida tècnica, es va mostrar sensible i subtil però també enèrgic i virtuós en peces de gran dificultat com la Gran Ouverture de Giuliani.

Al final, Yang ens va regalar un preciós bis ("Se ela perguntar" de Dilermando Reis) davant els insistents aplaudiments del nombrós públic assistent a l'acte.