CHEN CHUAN

 

Ell és un dels guitarristes xinesos més rellevants de l'actualitat i serà a Badalona com a protagonista del concert de cloenda del Concurs, en el que interpretarà obres de M. Giuliani, R. Dyens, N. Koshkin i P. Bellinati.

 

Nascut el 1985 en Changchun (prov. Jilin, Xina), Chen Chuan ha estat professor de guitarra en el Conservatori Central de Música de Pequín (CCOM). 

Comença a tocar la guitarra als 8 anys amb el seu pare Chen Xuhong, reconegut professor de guitarra a la província de Jilin.

El 1995 comença a estudiar amb el professor Chen Zhi, famós guitarrista internacional, en el Conservatori Central de Música de la Xina i més tard amb el professor Chen i altres guitarristes internacionals.

Ha estat guardonat en innumerables certàmens internacionals. Entre d'altres, en el 5è Concurs de Guitarra Juvenil del Vienna Fòrum (2002), 4t Concurs Internacional de Guitarra de Hong Kong (2006) o la 2a Competició WorldWideWeb (2011).

Ha actuat com a solista amb orquestres d'arreu com la Wiener Kammer Orchester de Viena i com a integrant de duos i quartets a la Xina, Àustria, Alemanya i els Estats Units.

 

 

TORNA A GUITARRA BADALONA 2019