ABEL GARCÍA AYALA

CONCERT DE PRIMAVERA

 

DIA I HORA: divendres 24 d'abril, 20:15 hores

LLOC: Església de la Mare de Déu del Carme

(C/ Sant Miquel, 44, Badalona)

 

L'Associació de la Guitarra de Badalona presenta en concert al guanyador de la passada edició del Concurs Internacional per a Joves Intèrprets GUITARRA BADALONA 2019: el jove guitarrista mexicà ABEL GARCÍA AYALA.


PRIMER PREMI GUITARRA BADALONA 2019

L'actuació que Abel García Ayala ens va oferir com a concursant a GUITARRA BADALONA 2019 fou una extraordinària demostració de tècnica guitarrística i sensibilitat musical, gràcies a la qual el jurat li va atorgar el primer premi del Certamen.

La gran qualitat artística d'aquest jove guitarrista mexicà està també avalada per altres 17 premis nacionals i 7 d'internacionals, com el Primer Premi al Certamen “Antonio de Torres” (Almeria 2009), o el “Premio Nacional de la Juventud” (2013), màxim guardó per un jove a Mèxic.

Tot i la seva joventut, ha actuat ja com a solista en més de 15 estats de Màxic i també a Espanya, Itàlia, Suissa, Suècia i la Xina. Amb diferents orquestres de cambra i simfòniques ha actuat també a Mèxic, els Estats Units i Espanya. 

"Abel posee una habilidad innata para la música y el arte, que hereda de una muy larga tradición familiar… Gracias a su pasión y dedicación ha logrado una envidiable musicalidad, sensibilidad y virtuosismo"
Pepe Romero, Alacant 2019

Abel García Ayala va cursar la seva carrera al Conservatorio de las Rosas, sota la tutela de Rodrigo Nefthalí, on se li va atorgar per unanimitat la “Mención Honorífica”. Posteriorment ha cursat el “Master in Classical Guitar Performance” de l'Universitat d'Alacant, on ha obtingut el títol “Alumno Summa Cum Laude 2019”.  El seu estil musical es nodreix dels grans mestres amb els qui ha pogut aprendre i conviure, com són Leo Brouwer, Pepe Romero, John Williams, Manuel Barrueco i David Russell

Com a part de la seva producció musical, compta amb dos materials discogràfics publicats, “Guitarra Clásica” (2009) i “Guitarrerías” (2015). És integrant del “Cuarteto Curicaueri” amb el que fa concerts amb un repertori majoritàriament de música llatinoamericana.

Abel toca amb cordes Knobloch Strings, amb qui realitza projectes en conjunt, y toca amb guitarres construides pels seus pares, Abel García i Verónica Ayala.

 

 

CONCERT D'ABEL GARCÍA AYALA

DIA I HORA: divendres 24 d'abril, 20:15 hores

LLOC: Església de la Mare de Déu del Carme

(C/ Sant Miquel, 44, Badalona)

Entrada lliure fins a completar l'aforament.

 

 

 

 


Patrocinadors del Concert de Primavera 2020:

 

 

 

 

 


Col·laboradors:

 

 

 

 

 

 


Organitzat per: