ACTE INAUGURAL

28 d'abril de 2017

Casa Amèrica Catalunya, Barcelona.

L'acte va començar amb unes paraules de benvinguda a càrrec del luthier Antonio Manjón, President de l'Associació de la Guitarra de Badalona. Va presentar breument la nostra Associació esmentant alguns dels esdeveniments organitzats en els cinc anys d'activitat de l'Entitat.

Va glossar en el seu discurs la importància de la figura d'Antonio de Torres Jurado, destacant que el desig de celebrar el seu bicentenari va ser el motor que ens va motivar a organitzar aquestes Jornades.

Finalment, va presentar els dos actes que es celebraven a continuació: la conferència del luthier Abel García López i el recital del guitarrista Antonio López Palacios, ambdós de Mèxic.

Durant tot l'acte es van poder veure exposades a la sala les rèpliques de guitarres d'Antonio de Torres que configuraven l'exposició d'aquestes Jornades..

 

 

CONFERÈNCIA:

Homenatge a la guitarra “La Cumbre” d'Antonio de Torres Jurado.

ABEL GARCÍA LÓPEZ, lutier. Paracho, Mèxic.

Aquest prestigiós constructor, alumne destacat del gran mestre J. L. Romanillos, és considerat avui un dels millors lutiers del món i encapçala la nova generació de guitarrers de la ciutat de Paracho, epicentre de la guitarra a Mèxic.

En aquesta conferència, Abel García López ens va presentar, acompanyat d'imatges de la seva recerca i del procés de construcció, la seva rèplica de la famosa guitarra "La Cumbre" d'Antonio de Torres, un instrument amb una ornamentació de banús i maple molt refinada però d'execució artesanal molt complexa, de gran mèrit i dificultat.

Una obra mestra de la guitarrería universal que ha realitzat amb la fidelitat i el mestratge que només un gran artesà pot aconseguir.

Imatges d'aquesta conferència:

 


CONCERT:

Antonio López Palacios

És un dels guitarristes clàssics més destacats de Mèxic, amb una carrera que l'ha portat a oferir recitals en dotze països diferents. Va interpretar un programa extens i variat. Cal destacar que va utilitzar les vuit guitarres de l'exposició al llarg del concert, fet que afegeix una considerable dificultat a la seva actuació. Aquí pots veure unes imatges d'aquest guitarrista durant aquest recital.