ZORAN DUKIĆ A BADALONA!

 

El pròxim 11 de desembre (dissabte) a les 20:15 hores, se celebrarà el segon dels nostres Concerts de Tardor 2021 de guitarra clàssica, amb l'actuació a Badalona d'un dels més grans intèrprets de l'actualitat: el mestre Zoran Dukić.

 

Aquest concert tindrà lloc a l'Església dels Pares Carmelites (C. Sant Miquel, 44, Badalona) i l'accés serà lliure fins a completar l'aforament, tot i que al finalizar el concert es podrà contribuir amb un donatiu voluntari.

 

 

Zoran Dukić

 

Nascut a Zagreb, Croàcia, l’any 1969) Zoran Dukić és un dels millors guitarristes clàssics de la nostra època.

Es va graduar a la Music Academy de Zagreb, on va ser alumne de Darko Petrinjak, completant després els seus estudis amb Hubert Käppel a la Hochschule für Musik de Colònia, Alemanya.

Entre els anys 1990 i 1997, Zoran Dukić va guanyar més concursos que cap altre guitarrista al món.                                                        

És l'únic intèrpret que ha guanyat dues vegades el Concurso Internacional de Guitarra Andrés Segovia.

Ha actuat com a solista en les sales més prestigioses del món (Carnegie Hall a Nova York, Concertgebouw d’Amsterdam, Txaikovsky Hall de Moscou, o en el Palau de la Música Catalana). És també un intèrpret de música de cambra molt actiu i un dels membres fundadors del Trio de Colònia.

L'obra de J.S. Bach és un pilar fonamental de la seva carrera musical, però Zoran Dukić ha demostrat també un gran domini d’altres períodes i llenguatges musicals, fins i tot de l'expressió musical contemporània per a guitarra, per la qual cosa ha esdevingut una referència per a molts compositors, que li han confiat l'estrena de les seves obres.

La seva tasca docent és igualment impressionant: Professor de l'Acadèmia de Música de Zagreb, de l'Escola de Música d'Aachen, a Holanda i de l'ESMUC a Barcelona, ha destacat sempre per la seva dedicació i el seu entusiasme. Les seves classes es troben entre les més prestigitoses d'Europa. Actualment, és professor al Reial Conservatori de l'Haia, a Holanda i imparteix classes magistrals a festivals de guitarra arreu del món.

Ha gravat per diferents segells discogràfics a Alemanya, Espanya, Bèlgica, Holanda i Canadà. Zoran Dukić és “D’Addario Artist” des del 2011.

 


    

 

 


  

AMB EL SUPORT DE:

 

 

 

COL·LABOREN:

 

   

 

 

ORGANITZA: