PROGRAMA DE L'ACTE:

 

19:00 

PRESENTACIÓ: JOSÉ LUIS ROMANILLOS: VIOLER, MESTRE I INVESTIGADOR.

Presentació - col·loqui a càrrec d'Antonio Manjón y Joan Pellisa, guitarrers, alumnes de J. L. Romanillos.

 

19:30

Presentació a Badalona del llibre: "ROMANILLOS - GUITARRAS - ÉPOCA DE GUIJOSA"

Amb presència de l'autor, Josep Melo Valls.

 

20:00

Recital amb guitarra Romanillos

Intèrpret: MIGUEL JAVALOY SERRANO

  


QUI VA SER JOSÉ LUIS ROMANILLOS?

 

José Luis Romanillos ens ha deixat fa molt poc (12-02-2022). Ell ha estat un dels luthiers - o guitarrer, o violer, com s'estimava més ser anomenat - més destacats de les últimes dècades, a nivell mundial.

És un referent per la seva obra com a constructor de guitarres, pels seus treballs de recerca i per la seva activitat docent, orientada a la formació de nous guitarrers.

L'Associació de la Guitarra de Badalona va començar a preparar aquest esdeveniment amb la idea de celebrar el seu 90è aniversari. Malauradament, serà un homenatge pòstum.

Al nostre bloc hem publicat una breu biografia de José Luis Romanillos.

Pots veure-la en el següent enllaç: 

José Luis Romanillos, guitarrer, mestre i investigador

 


 

ENS PARLARAN DE ROMANILLOS: 

 
Antonio Manjón Martín  

Joan Pellisa Pujades

Guitarrer de Badalona (Barcelona)

Deixeble de José Luis Romanillos, va ser alumne seu als cursos de guitarreria del Festival de Guitarra de Córdoba els anys 1992, 1993 i 1995.

Després ha mantingut una bona relació amb el Mestre, per qui sempre ha sentit una gran admiració, tant per la seva qualitat professional com humana.

Construeix guitarres de concert. És soci fundador i actual President de l'Associació de la Guitarra de Badalona.

 

Guitarrer de La Fatarella (Tarragona)

Deixeble de Romanillos, d'ell en va aprendre moltes coses, algunes sobre la guitarra i d'altres sobre la vida en general. Afirma amb orgull que per a ell Romanillos ha estat un mestre, però sobretot un bon amic. Va col·laborar com a professor auxiliar al Curso de construcción de una Vihuela de Mano, organitzat a Sigüenza el 2010 juntament amb en Jaume Bosser, sota la direcció de Romanillos.

Joan Pellisa construeix instruments de corda polsada. És també investigador i divulgador, especialitzat en instruments històrics i en l'obra d'Antonio de Torres.


 

PRESENTACIÓ A BADALONA DEL LLIBRE:

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

L'autor: Josep Melo i Valls

Guitarrer, amb formació com a dissenyador, va estudiar la forma, el disseny, el so, la fusta… coses que li van proporcionar rigor a la seva obra, al seu pensament i l'experiència i les il·lusions per a la construcció de les seves guitarres. El producte final són instruments musicals de gran qualitat, elaborats amb rigor. Es va beneficiar de l'experiència i l'amistat de guitarrers com James L. d'Aquisto a Nova York, José Luis Romanillos a Guijosa i Steve Klein a Califòrnia.

Des que va conèixer Romanillos l'any 1995, la seva admiració i proximitat amb el Mestre el va animar a iniciar un treball de documentació gràfica exhaustiu i perllongat en el temps que va durar fins al 2010.

Aquest material és el que ha permès la creació de la impressionant obra que ens presenta. En ella ens mostra les guitarres de Romanillos amb profusió de documentació i amb reproduccions fotogràfiques dels instruments de molt alta qualitat, i a mida real!

Un treball sense comparació en aquest país i a l'alçada de les millors publicacions sobre guitarra a nivell mundial.

 

 


CONCERT DE PRIMAVERA

Intèrpret: Miguel Javaloy Serrano

Amb guitarrra Romanillos nº 776 "La Playera"

 

Miguel Javaloy Serrano

Nascut a Alacant, Miguel Javaloy Serrano va ser alumne del mestre José Tomás al Conservatori “Oscar Esplá” de la seva ciutat, obtenint les màximes qualificacions. Va completar la seva formació amb José Luis González, Carles Trepat, David Russell, Hopkinson Smith i Oscar Ghiglia.

Al llarg de la seva carrera ha actuat a nombrosos festivals i ha estat jurat a concursos nacionals i internacionals.

Ha gravat per a RTVE i Catalunya Música. També, juntament amb la soprano M Teresa Garrigosa, ha gravat pel segell “La Mà de Guido” el CD “Jaume Bosch, le Roi de la Guitare” primera publicació mundial de les cançons d’aquest compositor i guitarrista. Igualment, amb el mateix segell ha publicat “Souvenir de Barcelone”, un disc amb obres de Sor, Bosch, Tàrrega, Llobet, Pujol i Trepat.

Miguel Javaloy interpreta amb una guitarra de J. L. Romanillos i amb la rèplica d’una guitarra d’Antonio de Torres construïda per Joan Pellisa.

Actualment és professor a l'Escola Municipal de Música de Cambrils.

 

 

 

 

PROGRAMA

 

 


 

ROMANILLOS

homenatge pòstum

90è aniversari

A BADALONA

 

 

AMB EL SUPORT DE:

 


 

ORGANITZA                                              COL·LABORA

                         

 

 


contacte / consultes : Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.