Antonio de Torres Jurado va ser el luthier que va establir les bases constructives de la guitarra clàssica. Avui, 203 anys després del seu naixement, les seves guitares són encara una referència.

Amb motiu del seu bicentenari, ara fa tres anys la nostra Associació va organitzar unes Jornades Internacionals en el seu honor. Entre els actes que vam dur a terme, va destacar una exposició en la què vam aconseguir reunir i mostrar 8 rèpliques fidels de guitarres d'Antonio de Torres (la Cumbre, la Leona, las de Tàrrega, la de Llobet, la de Pujol y l'última de Torres), construïdes per lutiers de gran prestigi d'arreu del món: Abel García López, Verónica Ayala, Joan Pellissa, Carlos Juan Busquiel, John Ray, Felipe Conde i Antonio Manjón.


Fa quatre dies parlàvem de Federico García Lorca i Badalona. Avui ens fem ressò de la tasca del guitarrista gallec Samuel Diz, que ha publicat un disc - "Memoria de la Melancolía" - en el qual toca amb la guitarra que va pertànyer al poeta. D'aquest disc compartim la "Nana" de Manuel de Falla que ens regala juntament amb Isabel Villanueva i Jonatan Alvarado. Una meravella. Enhorabona Samuel per la teva feina, rep una abraçada des de Badalona.

 

En el mes d'octubre de 2019, el guitarrista Samuel Diz va convidar a la violista Isabel Villanueva i al tenor Jonatan Alvarado a participar en el primer disc realitzat amb la guitarra que va pertànyer a Federico García Lorca, enregistrat a la Huerta de San Vicente (Granada). Pàgina oficial de Samuel Diz: www.samueldiz.com

 

 

Neix aquest blog un 5 de juny, la mateixa data en què va néixer Federico García Lorca, i a ell li dediquem aquest primer article, ja que és ben sabut que el gran dramaturg i poeta va ser també músic, bon guitarrista i gran amant del nostre instrument favorit.

Però avui també l'hi dediquem molt especialment per un altre fet que potser pocs badalonins coneixen: García Lorca va passar el seu últim Nadal a Badalona.