El luthier mexicà Abel García López primer va ser alumne destacat i després l'assistent del gran mestre José Luis Romanillos i avui encapçala la nova generació de guitarrers de la ciutat de Paracho, epicentre de la guitarra a Mèxic. La seva depurada tècnica, la gran qualitat dels seus instruments i els seus incansables ganes de millorar, li han obert camí internacionalment fins a ser considerat un dels millors constructors de món.

Un dia es va proposar construir una rèplica de la guitarra "La Cumbre" d'Antonio de Torres, la més elaborada de totes les guitarres que va construir el gran mestre. L'Abel va trigar nou anys a finalitzar l'instrument. L'any 2017 el va portar a Badalona i va ser exposat en les Jornades de la Guitarra, l'esdeveniment en homenatge a Antonio de Torres que va organitzar la nostra Associació amb motiu del seu bicentenari.

En aquestes jornades, l'Abel ens va oferir una magnífica conferència en la qual ens va explicar detalladament la seva aventura. Pots veure el vídeo d'aquesta conferència a la pàgina que li hem dedicat. Allà hi trobaràs més informació: 

"La Cumbre", nou anys per construir una rèplica perfecta