CONCERT:

Carles Trepat

Qualificar el mestratge i la bona feina de Carles Trepat és superflu i més quan interpreta no només amb "la seva" Torres (ES 153, construïda el 1892) sinó també amb "La Invencible" (SE70, de l'any 1870) que, després de molts anys de silenci, ha sonat a Badalona, de nou en concert, després d'una recent i encertada restauració. Conscients que no queden moltes guitarres originals de Torres al món -i menys encara que estiguin en condicions d'oferir un concert- cal qualificar el recital que hem gaudit a Badalona d'esdeveniment històric.

Històric i sublim, perquè vam veure i sentir a un Carles Trepat exultant i màgic que ens va embolcallar en una atmosfera plena de colors, matisos i sonoritats mai abans escoltats pel nombrós públic que omplia l'aforament de la sala i que va mantenir, emocionat, un profund silenci.

Trepat, com un autèntic mestre de cerimònies, va canviar sis vegades d'una guitarra a l'altra, escollint la que millor s'adequava a cadascuna de les obres que anava a interpretar. Va aprofitar l'ocasió per regalar-nos una dissertació magistral sobre els dos instruments amb els que va tocar i sobre un altre aspecte molt oblidat, les cordes que utilitzava: entorxats de budell, de seda o de crinera de cavall de principis del segle XX !.

No podia haver-hi un millor final que aquest concert per a l'homenatge que des de la nostra Associació hem volgut retre a Antonio de Torres amb motiu del bicentenari del seu naixement. No oblidarem mai aquest dia.

Gràcies, Mestre.