CONVOCATÒRIA

 

L'Associació de la Guitarra de Badalona convoca la quarta edició del seu Concurs de Conjunts de Cámara amb Guitarra per a Joves Intèrprets, que té per objectiu motivar a joves estudiants de guitarra per tal de millorar la seva tècnica interpretativa, aprendre a conjugar la seva disciplina amb altres instruments i preparar una actuació davant del públic i d'un jurat.

El Concurs és d'àmbit internacional. S'hi poden inscriure conjunts de cambra compostos per infants i joves d'edats compreses entre 6 i 19 anys, amb un mínim de dos components i un màxim de vuit per grup. És vàlida qualsevol combinació instrumental o vocal, l'únic requisit és que hi hagi com a mínim una guitarra en la formació.

 

NOVA CATEGORIA PER A SOLISTES!

Com a novetat important, en l'edició d'enguany hi trobareu una nova categoria INDIVIDUAL, per a guitarra solista, oberta a joves intèrprets fins a 23 anys, i amb importants premis pels guanyadors.

Si t'interessa participar en el certamen, trobaràs tota la informació consultant les BASES completes del Concurs, tant per solistes com pels conjunts de cambra. Fes clic aquí:

 

   BASES   

Guitarra Badalona 2019

 


 

COL·LABORADORS

DE GUITARRA BADALONA 2019:

 

  

                                                    

                                            

  

 

 


 GUITARRA BADALONA, MÉS QUE UN CONCURS

 

     

  El Trio "Sweet Music" en la segona edició del Concurs (2015): A punt de pujar a l'escenari i poc després, durant la seva actuació. Fotos: Toni Valls

  

Des de la seva primera edició, el nostre Concurs ha generat un espai natural de trobada entre joves guitarristes que els aporta valors que van més enllà de l'aspecte competitiu, creant un entorn d'experiència i convivència al voltant del món de la guitarra que fa que els joves participants visquin aquest dia com una jornada molt especial.

 

Durant la 1a edició del Concurs (2014) Foto: Miquel Borràs

Per potenciar aquest aspecte, la nostra Associació programa pel mateix dia del Concurs actes complementaris que siguin d'interès per a tots els participants.

 

Recital del mestre Guillem Pérez-Quer, 2a edició del concurs (2015). Entrada gratuïta pels concursants. Foto: Toni Valls

 

En aquesta quarta edició podrem assistir a una interessant conferència del prestigiós luthier Carlos Juan Busquiel, qui també exposarà durant tota la jornada una mostra de les guitarres artesanes que construeix al seu taller.

A continuació podrem gaudir d'un magnífic recital de guitarra a càrrec del concertista internacional xinès Chen Chuan.

La Jornada finalitzarà, com sempre, amb la lectura del veredicte del Jurat i el lliurament de premis del Concurs. 

 


 PROGRAMA DE LA JORNADA

 

HORARI  PREVIST : *

Matí        CONCURS. ACTUACIONS CONCURSANTS

09:00       Arribada i acreditació dels participants

                 Cafeteria (esmorzar gratuït concursants)

09:30       Hora límit per a l'arribada dels participants.

09:45       Acte de presentació i obertura del Concurs.

10:00       Publicació ordre d’actuació dels concursants.

10:00       Accés a les sales d'assaig.

10:15       Inici de les actuacions dels concursants.

14:30       Fi de les actuacions. Pausa per dinar.

 

Tarda           

17:00       CARLOS JUAN BUSQUIEL

Conferència i mostra de guitarres artesanes.

Entrada lliure

(Els assistents a aquesta conferència podran assistir gratuïtament al concert programat a continuació).

 

18:00      CHEN CHUAN.

Recital de guitarra,

Entrada: 5€.

Gratuït per als socis de l'AGB i per al públic que hagi assistit a la conferència del lutier convidat.

 

19:00       ACTE DE LLIURAMENT DE PREMIS.

Lectura de la decisió del jurat i lliurament de premis del Concurs

*   Horari orientatiu. Podrà adaptar-se al desenvolupament del Concurs

 


 CARLOS JUAN BUSQUIEL

 

Carlos Juan Busquiel ens acompanyarà durant tota la jornada del Concurs amb una exposició de les magnífiques guitarres de concert que construeix en el seu taller.

A les 17 hores ens oferirà una conferència sobre la matèria que millor coneix: Les guitarres i la seva construcció.

 

Carlos Juan Busquiel va començar de forma autodidàctica i posteriorment va aprofundir en l'art de construir guitarres amb Rafael López Porras, a Càdis. Va completar la seva formació estudiant amb el gran mestre José Luis Romanillos, de qui va aprendre les característiques tradicionals de la “guitarra espanyola”, basades en els dissenys d'Antonio de Torres.

Aquestes experiències i el fet de poder estudiar valuosos instruments de diferents èpoques (Vicente Arias, José i Manuel Ramírez, Santos Hernández, Enrique García, F. Simplicio…) li han permès desenvolupar diferents models de guitarra molt apreciats per guitarristes de tot el món.

Des del seu taller a Petrer (Alacant), les seves guitarres viatgen cap a altres llocs de la geografia espanyola, Europa, Àsia i els Estats Units.

Tot i que viu lluny de Badalona, és membre de la nostra Associació des de l'any 2017.

  


 

CHEN CHUAN

 

Chen Chuan, un dels guitarristes xinesos més rellevants de l'actualitat, serà a Badalona per oferirnos el concert de cloenda del Concurs, en el que interpretarà obres de M. Giuliani, R. Dyens, N. Koshkin i P. Bellinati.

 

Nascut el 1985 en Changchun (prov. Jilin, Xina), Chen Chuan ha estat professor de guitarra en el Conservatori Central de Música de Pequín (CCOM). 

Comença a tocar la guitarra als 8 anys amb el seu pare Chen Xuhong, reconegut professor de guitarra a la província de Jilin.

El 1995 comença a estudiar amb el professor Chen Zhi, famós guitarrista internacional, en el Conservatori Central de Música de la Xina i més tard amb el professor Chen i altres guitarristes internacionals.

Ha estat guardonat en innumerables certàmens internacionals. Entre d'altres, en el 5è Concurs de Guitarra Juvenil del Vienna Fòrum (2002), 4t Concurs Internacional de Guitarra de Hong Kong (2006) o la 2a Competició WorldWideWeb (2011).

Ha actuat com a solista amb orquestres d'arreu com la Wiener Kammer Orchester de Viena i com a integrant de duos i quartets a la Xina, Àustria, Alemanya i els Estats Units.

  


 

NAU3

CENTRE CULTURAL L'ESCORXADOR

 

L'antic Escorxador de Badalona, un cop remodelat, es ara un Centre Cultural molt ben comunicat que ofereix un entorn peculiar i uns espais molt adequats per la celebració del nostre Concurs.

La gran NAU3 dona cabuda als principals esdeveniments mentre que les naus pròximes disposen d'espais per assajar. El recinte està urbanitzat i sense trànsit, fet que anima a alguns dels nostres concursants fins i tot a preparar la seva actuació a l'aire lliure.

 

 NAU3   NAU3 l'Escorxador, Badalona   Assajant a l'aire lliure

 

El Centre Cultural l'Escorxador està situat molt a prop de l'Autopista C-31, té parades d'autobus properes i l'estació de Metro "Gorg" (Línia 2 i Línia 10N) a tres carrers de distància. Just al costat hi trobem el complex lúdic i comercial "Màgic Badalona", al que s'hi arriba a peu en 2 minuts. 

Cal dir que l'Ajuntament de Badalona posa les instal·lacions de l'Escorxador a disposició de les entitats culturals de la Ciutat, convertint-se així en un dels principals col·laboradors del nostre Concurs.

 

Gràfic de situació del Centre Cultural l'Escorxador

 


 

EDICIONS ANTERIORS

 

Per tenir una millor idea de com és el nostre Concurs, et mostrem aquí un recull d'imatges de les tres edicions ja celebrades. Amplia les fotos fent clic al damunt:

 

I CONCURS (2014)

JURAT: Guillem Pérez-Quer (President), Mª José Santos i Carles Herraiz

 

 

II CONCURS (2015)

JURAT: Àlex Garrobé (President), Raquel Benito, Vicenç Mayol i Wu Hua.

 

 

III CONCURS (2017)

JURAT: Eulogio Dávalos (President) Marcos Villanueva, Wu Hua i Antonio López Palacios.