JOHN RAY, luthier i investigador

Granada

CONFERÈNCIA - 29 d'abril de 2017

NAU3 - Centre Cultural l'Escorxador, Badalona

En aquesta conferència, el luthier John Ray ens explica les dificultats que et pots trobar a l’hora de restaurar una guitarra antiga i algunes de les tècniques que fa servir en aquesta feina. També ens parla dels criteris aplicables per decidir si la restauració és una solució pertinent i per triar quin tipus d'intervenció és la més adient.


En John Ray troba a faltar un protocol consensuat que unifiqui i estableixi els criteris a tenir en compte en la restauració de guitarres històriques. En aquest aspecte la seva filosofia és clara: si la restauració posa en perill la integritat de l'instrument o la seva identitat perquè implica massa canvis d'elements, és preferible construir una rèplica de la guitarra i mantenir intacta l'original.

De restaurar - i de no restaurar - ens en va parlar a Badalona en la seva interessant conferència durant les Jornades de la Guitarra 2017. Pots veure-la i sentir-la completa tot seguit:

 

CONFERÈNCIA DE JOHN RAY:


VÍDEO (42 min.)

 

  


 

SOBRE JOHN RAY

En John Ray és un reconegut constructor de guitarres i investigador d'aquest instrument. Ha publicat nombrosos articles en revistes especialitzades, destacant les seves col·laboracions a la revista Roseta. Ha realitzat estudis sobre guitarres d'antics mestres com Antonio de Lorca, Santos Hernández, Marcelo Barbero, Vicente Arias i Antonio de Torres.

Nascut al Canadà, en John viu des del 1989 a Granada on va aprendre les tècniques tradicionals dels guitarrers granadins. Construeix un model propi de guitarra clàssica i un altre de flamenca. També compta en el seu catàleg amb la rèplica de la SE153 de Antonio de Torres Jurado

Podràs conèixer la seva feina més a fons si visites el seu lloc web: https://johnguitar.com