ANDRÉS DANIEL MARVI, luthier

Granada

CONFERÈNCIA - 30 d'abril de 2017

NAU3 - Centre Cultural l'Escorxador, Badalona

Andrés Daniel Marvi ens va mostrar el procés de construcció d'una guitarra de concert, explicant al detall totes les etapes constructives per aconseguir l'instrument desitjat. És un procés laboriós i complex, però necessari si es vol obtenir una guitarra d'alta qualitat.

 

 

SOBRE ANDRÉS DANIEL MARVI

Andrés Daniel Marvi va néixer el 1956 a Alemanya. Va començar a construir una guitarra espanyola de forma autodidacta l'any 1978, realitzant l'examen de "Zupfinstrumenstenmacher" (constructor de guitarres) a la cambra de comerç de Erlangen (Alemanya) el 1985. 

El 1987 es va traslladar a Espanya i va instal·lar el seu taller en un poble de l'Alpujarra de Granada, fins a l'actualitat. Va participar en dos cursos impartits per José Luis Romanillos (1984 i 1992).

Conjugant la seva formació a Alemanya i a Espanya amb el coneixement profund de l'escola granadina, aquest guitarrer ha aconseguit crear un estil constructiu propi, simbiosi de dos temperaments i formes de construir molt diferents, amb uns resultats espectaculars. Sens dubte ens trobem davant d'un dels grans constructors de l'actualitat.

Les seves guitarres, tant clàssiques com flamenques, són tocades per prestigiosos concertistes com Gerardo Núñez, Goran Krivokapic, Graham Anthony Devine o Aniello Desiderio.

Andrés Daniel Marvi ha impartit també cursos de construcció de guitarra a Liechtenstein, Montenegro i Corea de Sud.