JOAN PELLISA, guitarrer i estudiós d'instruments de corda polsada

La Fatarella, Tarragona

CONFERÈNCIA - 30 d'abril de 2017

NAU3 - Centre Cultural l'Escorxador, Badalona

En Joan Pellisa ens va oferir una minuciosa revisió cronològica de la vida d'Antonio de Torres Jurado, considerat el pare de la guitarra clàssica actual, i ens va explicar curiositats i alguns detalls poc coneguts de la seva vida.


Perquè la vida d'Antonio de Torres va ser un constant degoteig de viatges, canvis de domicili, canvis de negoci... i en les guitarres que van sortir del seu taller també s'observa una notable varietat de models, tant per mides com per materials.

En la seva explicació, en Joan Pellisa ens va apropar als criteris aplicats pel mestre a les diferents variants de guitarra que va crear en les seves dues èpoques constructives, fent èmfasi en les innovacions que van contribuir a assentar els seus instruments com a models de referència.


Tot seguit pots veure el vídeo de la conferència. Lamentablement no està completa perquè la càmera instal·lada va tenir un problema tècnic abans de finalitzar. Demanem disculpes. Malgrat això, hem editat i publicat els 45 minuts enregistrats perquè creiem que és un material molt interessant:

 

VÍDEO (46'):

 

 

 SOBRE JOAN PELLISA

En Joan Pellisa és un dels lutiers catalans més actius.

Amb una excel·lent formació de base, de la mà de Jaume Bosser, Raúl Yagüe i molt especialment de José Luís Romanillos, avui construeix en el seu taller de la Fatarella uns excel·lents instruments de corda.

A tot això cal afegir els seus coneixements com a historiador i investigador, que neixen dels seus deu anys dedicats a la documentació i catalogació dels fons instrumentals i sonors del Museu de la Música de Barcelona.

També és un bon divulgador, i resultat de la seva activitat podem trobar un considerable nombre de publicacions en forma d'articles, conferències i llibres.