JAUME BOSSER, luthier y estudiós d'instruments antics

Barcelona

CONFERENCIA - 30 de abril de 2017

NAU3 - Centre Cultural l'Escorxador, Badalona

En Jaume Bosser ens va convidar a fer una passejada per la història dels antecedents de la guitarra clàssica actual, especialment la viola de mà i els diferents tipus de guitarres, des del Renaixement fins a principis del segle XIX.

A més d'explicar-nos les seves característiques constructives, observables de forma directa en els instruments, Bosser aborda també el seu ús musical i social en els seus respectius contextos i èpoques.


VÍDEO (66'): 

 

 


SOBRE JAUME BOSSER

Aquest músic i investigador polifacètic ha estudiat un gran nombre d'instruments antics de corda polsada, tant de museus com de col·leccions particulars, i s'ha especialitzat en la seva construcció.

Ell es defineix a si mateix simplement com a "violer", però el seu triple perfil de músic, investigador i constructor li permet confeccionar magnífiques guitarres a més de violes, tiorbes i llaüts, renaixentistes i barrocs, tant per a estudiants i conservatoris, com per prestigiosos concertistes que els utilitzen en les seves actuacions arreu del món.

El Museu de la Música de Barcelona li ha confiat en nombroses ocasions els treballs de conservació i restauració d’instruments del seu fons museístic.