Durant les Jornades vam poder contemplar una exposició de rèpliques de guitarres d'Antonio de Torres, construïdes per lutiers professionals de gran prestigi de diferents països, que han reproduït amb fidelitat alguns dels instruments més famosos d'Antonio de Torres Jurado. Tots aquests constructors van estar presents en l'esdeveniment: Carlos Juan Busquiel, Abel García López, Joan Pellisa, Verónica Ayala, John Ray, Felipe Conde y Antonio Manjón.

Un total de vuit rèpliques, autèntiques joies de l'artesania, que es van poder contemplar reunides per primera vegada en una mostra insòlita fins ara.

 

 

Cadascuna de les guitarres anava acompanyada per una fitxa que destacava les singularitats de l'instrument, una explicació tècnica dels materials emprats i les mides més rellevants. També, evidentment, les dades de l'autor de la rèplica.

A continuació pots veure el cartell de l'exposició. Al seu costat, la llista de rèpliques exposades i els seus constructors:

 

Rèplica de FE04 “La Leona” (1856)

Luthier: Carlos Juan Busquiel

 

Rèplica de FE08 “La Cumbre” (1858)

Luthier: Abel García López

 

Rèplica de FE09 “La Torres de Llobet” (1859)

Luthier: Antonio Manjón

 

Rèplica de FE16 “La Torres de Pujol” (1863)

Luthier: Joan Pellisa

 

Rèplica de FE17 “La Torres de Tàrrega (1864)

Luthier: Verónica Ayala

 

Rèplica SE114 “L'última de Tàrrega” (1888)

Luthier: Abel García López

 

Rèplica de SE129 (1889)

Luthier: Felipe Conde

 

Rèplica de SE153 “La Torres de Trepat” (1892)

Luthier: John Ray

 

 

VÍDEO DE L'INAUGURACIÓ DE L'EXPOSICIÓ:

 

 

 

ALGUNES FOTOS DE L'EXPOSICIÓ:

 

 

Però no només vam poder contemplar les guitarres, també vam poder sentir-les (!), perquè tan Antonio López Palacios com Abel García Ayala van interpretar els seus respectius concerts amb les guitarres de l'exposició.