Espectacular va ser el concert que ens va oferir el quartet de guitarres IN CRESCENDO (Juan Pablo Bujía, Pablo d'Negri, Ezequiel Marín y Andrés Novío). Espectacular també la resposta del públic de Badalona, que va omplir l'Església de la Mare de Déu del Carme. Enguany el concert ha estat integrat en la programació d'ART LLOBET, el prestigiós Festival de les Arts i la Guitarra.

 

"UN SÁBADO EN BADALONA"

 

Concert de Tardor 2019

 

El dissabte 2 de novembre de 2019 vam celebrar a l'Església dels Pares Carmelites de Badalona la vuitena edició del nostre Concert de Tardor de guitarra clàssica amb l'actuació d'una de les agrupacions de música de cambra més importants de l'Argentina: el quartet de guitarres "IN CRESCENDO", format per Juan Pablo Bujía, Pablo d'Negri, Ezequiel Marín y Andrés Novío.

 

El concert ja va començar ben intens, amb l'interpretació de diversos fragments de la coneguda obra de Georges Bizet "Carmen", adaptats pel propi quartet. A continuació, ens submergim en la música argentina. El tango com a música de referència, concretament porteña, adjectiu associat a la ciutat de Buenos Aires. Des dels tangos més coneguts de Carlos Gardel fins al nou tango (tango-clàssica-jazz) d'Astor Piazzolla. Per acabar, una altra connexió hispanoargentina amb la interpretació de la "Danza ritual del Fuego" de Manuel de Falla, a qui els argentins senten com a seu ja que va viure exiliat a l'Argentina des de 1939 fins a la seva mort en 1946.

El públic, que va omplir l'església, es va mantenir expectant durant tot el concert i va gaudir molt d'aquest repertori barreja de música popular i clàssica. Ho va demostrar amb repetides ovacions al mestratge de les interpretacions i dels arranjaments del quartet guitarrístic. IN CRESCENDO es va acomiadar amb un bis del compositor porteny Màximo Diego Pujol, "Un Domingo en La Boca" que va ser rebatejat sobre la marxa pels propis intèrprets com "Un Sábado en Badalona", deixant un gran record musical a tots els que estàvem allà.

 

VÍDEO:

 

 

 

ÀLBUM DE FOTOS DEL CONCERT:

 

 


    

L'Associació de la Guitarra de Badalona vol manifestar la seva satisfacció per la col·laboració amb el Festival ART LLOBET, el seu agraïment als patrocinadors d'aquest concert per la seva contribució i a la Comunitat de Carmelites Descalços de Badalona pel seu suport i el seu entusiasme. Així fa goig organitzar concerts! Moltes gràcies.

 

 

 

CONCERT ORGANITZAT PER:

 

 

 

 

 

AMB EL SUPORT DE:

 

 

 

IN CRESCENDO

 

 

Fundat l’any 2005, el quartet de guitarres IN CRESCENDO és actualment una de les agrupacions de música de cambra més importants de l'Argentina. 

En la seva trajectòria ha estat premiat en nombrosos concursos nacionals i internacionals. Ha actuat en festivals i auditoris de tot el continent americà, així com a Espanya, França, Itàlia, Alemanya, República Txeca i Holanda, sent l'únic quartet de guitarres que ha ofert un concert a la Sala Principal del Teatre Colón de Buenos Aires en els més de cent anys d'història d'aquest teatre emblemàtic.

D’entre les nombroses activitats del quartet en les últimes temporades, destaquem:

Premi "Manuel M. Ponce" al Festival Internacional de Música de Cámara de Aguascalientes (Mèxic), elegit entre més de cent grups d'Amèrica.

"Millor quartet de guitarres de Llatinoamèrica". Mèrit obtingut en el II Congreso de Cuartetos de Guitarra de Bogotà (Colòmbia)

Actuacions en concerts juntament amb l'Orquesta Nacional de Música Argentina Juan de Dios Filiberto i l'Orquesta Sinfónica de Corrientes, realitzant estrenes mundials d'obres d'autors argentins.

Participació en el projecte "Buenos Aires saluda a Berlín", amb transmissió televisiva en directe a Alemanya.

Interpretació del "Concierto Andaluz" del mestre Joaquín Rodrigo juntament amb l'Orquesta Sinfónica Nacional, sota la batuta del mestre Pedro I. Calderón.

IN CRESCENDO utilitza guitarres de 6, 7, 8 i 10 cordes, especialment dissenyades per a la formació pel prestigiós luthier Fernando Mazza.