Ja falten pocs dies perquè celebrem a Badalona aquest festival, homenatge a la figura del guitarrer i mestre José Luis Romanillos, un dels constructors artesans de guitarres més destacats de les darreres dècades, que ens va deixar el 2022. El Festival ofereix una interessant exposició de guitarres de concert i tres recitals de guitarra clàssica a càrrec de grans intèrprets internacionals, tots els actes amb entrada lliure.

 

REPTE, TROBADA I HOMENATGE

Al concert dedicat a Romanillos que vam celebrar a Badalona l'any passat, un dels seus deixebles va proposar un repte a la resta de luthiers: construir una guitarra inspirada en les del mestre i venir a Badalona un any després i organitzar una exposició, en honor seu, amb els instruments construïts. Deu luthiers van acceptar el repte. Ara en veurem el resultat.

El Festival reunirà durant tres dies a Badalona 10 prestigiosos luthiers de sis països diferents, antics alumnes de Romanillos, que exposen les guitarres que han construït per homenatjar el seu mestre. Aquesta mostra, única i irrepetible, es podrà contemplar al Centre Cultural El Carme, amb entrada lliure.

A l'exposició s'exhibeixen també tres guitarres originals de Romanillos, una mostra dels seus llibres i el documental Medio Siglo, un àlbum publicat per Antigoni Goni que conté les obres preferides de Romanillos enregistrades amb les últimes guitarres que ell mateix va construir.

 

TRES CONCERTS AMB INTÈRPRETS INTERNACIONALS

Coincidint amb l'exposició, s'han programat tres recitals de guitarra clàssica a càrrec de grans intèrprets: Antigoni Goni, Abel García Ayala i un concert "degustació" a la mateixa sala d'exposicions, en què diversos grans intèrprets tocaran amb les guitarres exposades. Tots els concerts tenen entrada lliure fins a completar l'aforament, tot i que es pot reservar la butaca prèviament per Internet.

 

COL·LABORACIÓ I PATROCINI

L'Associació de la Guitarra de Badalona, entitat organitzadora, treballa per oferir un esdeveniment d'interès per a professionals i aficionats a la guitarra clàssica, però també per a tots els amants de la música, les arts i la cultura en general. L'Ajuntament de Badalona col·labora facilitant la Sala Josep Uclés, al Centre Cultural El Carme, com a sala per a l'exposició, així com el Teatre Margarida Xirgu i el Museu de Badalona com a escenaris per als concerts. Agraïm a les institucions i empreses que, amb la seva col·laboració o suport econòmic, han contribuït perquè aquesta bonica idea sigui una realitat.

Més informació i reserves: