L'havíem vist i sentit el passat mes de maig, en la seva actuació davant del Jurat del nostre Concurs, i per això sabíem que amb ella la qualitat del nostre Concert d’Estiu estava assegurada, però la realitat ha sigut encara millor perquè Julia Villarroel va superar amb escreix les nostres expectatives.

El públic va respondre també a aquesta convocatòria millor del que esperàvem: més de de 100 espectadors que van omplir el bonic pati interior a l'aire lliure - el badiu - de l'Associació de Veïns del Centre de Badalona, ​​on hem celebrat aquest Concert d'Estiu 2019


 
Julia Villarroel va presentar i interpretar amb mestria un programa honest, sense artificis, alternant obres de diferent signe, algunes amb arranjaments fets per ella mateixa, d'autors de diferents èpoques i que incloïa un petit homenatge amb dedicatòria per a un d'ells, Leo Brouwer, en el seu 80è aniversari
 
 
Era un programa que podia comportar certa dificultat per a un públic poc especialitzat, però amb senzills comentaris de presentació de les obres i dels seus autors, Julia Villarroel va aconseguir fer accessible als menys experts un repertori de gran nivell guitarrístic.
 
Aquesta voluntat d'apropar el món de la guitarra clàssica a totes les sensibilitats és un dels objectius de la nostra Associació, de manera que sempre celebrem i agraïm als intèrprets aquest esforç addicional de divulgació.
 
D'aquesta manera, amb una tècnica excel·lent i una gran sensibilitat, Julia Villarroel va fer desfilar per les nostres oïdes Dowland, Castelnuovo-Tedesco, Walton, Cervantes, Brouwer i Dyens, amb una naturalitat i un domini escènic més que remarcables en una concertista tan jove.
 
Y així fou com Julia ens va agafar a pes de braços i gairebé sense adonar-nos ens va dur fins el final d'un concert que ens va saber a glòria. És el que passa quan es preparen les coses amb il·lusió i serietat, tal com va fer Julia Villarroel amb aquest recital, i això sempre s'acaba notant. El públic, molt satisfet i agraït, va poder després conversar amb la intèrpret, a qui va dedicar els millors elogis.
 
Julia, desde Badalona te auguramos un futuro muy brillante. Esperamos que este concierto sea una pequeña aportación que te ayude a construirlo.
 
¡Mil gracias, Julia Villarroel!
 
 
 
  
 
 
A CONTINUACIÓ, MÉS FOTOS DEL CONCERT (FES CLIC DAMUNT LA IMATGE PER AMPLIAR-LA)
 
 
 
 
 
 
 
  
 PROGRAMA DEL CONCERT

 

 

 


 

Julia Villarroel durant la seva participació a "Guitarra Badalona 2019"

BREVE RESEÑA BIOGRÁFICA DE LA INTÉRPRETE

 Julia Villarroel Peralta

Va néixer a Guayaquil, Equador, l’any 1996. Va estudiar al Conservatori Nacional de l'Equador "Antonio Neumane" amb el mestre Luis Betancourt.

Ha rebut classes magistrals de grans mestres com David Russell, Ricardo Gallén, Carlo Marchione, Paolo Pegoraro, Berta Rojas i Roland Dyens.

Des de 2016 cursa els seus estudis avançats de guitarra a Espanya, al Conservatori Superior de Música de Vigo, sota la tutela de la gran professora i intèrpret Margarita Escarpa.

Ha participat en nombrosos festivals, i ha estat premiada en molts d'ells, com el Festival Internacional de Guitarra Ciudad de GuayaquilIV Concurso Nacional de Guitarra "Ryuhei Kobayashi", o el Concurso Internacional "Jóvenes Talentos" de Cuenca, a l’Equador.

En el passat mes de maig de 2019, va participar, a Badalona, en el "IV Concurs Internacional de Joves Intèrprets" organitzat per la nostra Associació, on va competir amb guitarristes de gran nivell. Julia Villarroel va merèixer el tercer premi del Jurat, guanyant també el dret a ser la protagonista del nostre concert d’estiu d’enguany.

 

 

 

 

 

 


CONCERT ORGANITZAT PER:

                                              

 

AMB EL SUPORT DE: