Antonio de Torres Jurado va ser el luthier que va establir les bases constructives de la guitarra clàssica. Avui, 203 anys després del seu naixement, les seves guitares són encara una referència.

Amb motiu del seu bicentenari, ara fa tres anys la nostra Associació va organitzar unes Jornades Internacionals en el seu honor. Entre els actes que vam dur a terme, va destacar una exposició en la què vam aconseguir reunir i mostrar 8 rèpliques fidels de guitarres d'Antonio de Torres (la Cumbre, la Leona, las de Tàrrega, la de Llobet, la de Pujol y l'última de Torres), construïdes per lutiers de gran prestigi d'arreu del món: Abel García López, Verónica Ayala, Joan Pellissa, Carlos Juan Busquiel, John Ray, Felipe Conde i Antonio Manjón.


Va ser una exposició única en el seu gènere, un esdeveniment molt especial que ens va deixar un agradable record tant als participants com al públic. Cal destacar que tots els constructors van assistir personalment a la mostra.

Tres anys després, amb el rodatge d'aquella celebració hem editat aquest vídeo per homenatjar el Mestre Torres en el seu 203 aniversari. Felicitats Mestre!

 

Amb una qualitat sonora adaptada als gustos d'una nova època i cada vegada més valorada per intèrprets i públic, les innovacions constructives i de disseny de Torres Jurado van ser gradualment adoptades per la majoria de lutiers, quedant així establert un estàndard definit per a la moderna guitarra clàssica, també anomenada arreu “guitarra espanyola”.

 

Vés al blog