10è ANIVERSARI DE L'ASSOCIACIÓ DE LA GUITARRA DE BADALONA

 

Aquesta Associació es va crear el gener del 2012 per iniciativa d'un grup de professionals del món de la guitarra clàssica de Badalona, juntament amb diversos aficionats, per tal d'organitzar esdeveniments a la nostra ciutat que tinguessin la guitarra clàssica i flamenca com a protagonista.

 

El propòsit era difondre el coneixement d'aquest instrument des de tots els seus aspectes i contribuir a la promoció de la música i de la cultura en general a nivell local i comarcal, amb la il·lusió d'organitzar també activitats d'abast nacional o internacional al voltant de la guitarra clàssica.

Gràcies al suport econòmic i al treball dels socis, el nombre dels quals ha anat creixent durant aquest temps, i al suport d'uns patrocinadors entusiastes que han valorat positivament la seva activitat, l'Associació de la Guitarra de Badalona ha aconseguit en aquests deu anys establir una programació regular de concerts de guitarra a la nostra ciutat i dur a terme altres iniciatives que, sense la seva existència, haguessin estat impossibles.

 

10 ANYS, BREU MEMÒRIA EN IMATGES:

 

  • L'Associació ha portat Badalona a primeres figures del món de la guitarra clàssica i flamenca en els deu Concerts de Tardor organitzats fins al dia d'avui. 

 

  • Ha organitzat quatre concursos internacionals per a estudiants de guitarra de totes les edats. A l'últim, celebrat el 2019, hi van participar vint intèrprets de sis països diferents. 

 

  • Ha promogut concerts infantils i juvenils, promocionant especialment els estudiants de guitarra del Conservatori de Badalona.  

 

  • A més dels concerts en teatres o auditoris, l'Associació ha apropat la guitarra clàssica a altres entorns organitzant recitals a l'aire lliure, a biblioteques, centres culturals, associacions de veïns, centres comercials, esglésies, fins i tot en una residència de gent gran de Badalona, on diversos estudiants de guitarra van oferir un concert per als residents i els seus familiars:  

 

  • L'Associació ha organitzat també dos concerts solidaris per recaptar fons per a l'ONG de Badalona Proactiva Open Arms, amb una exposició paral·lela sobre la seva activitat i amb presència de membres de l'organització als concerts:  

 

  • Al llarg d'aquests anys ha col·laborat amb altres entitats o institucions, com són el Conservatori de Badalona, Casa Amèrica Catalunya, Associació Musical i Cultural José Luis Lopategui, Festival ART Llobet, Festival Internacional de Guitarra de l'Hospitalet de l'Infant, El Corte Inglés, Saltamartí Llibres, Associació de Veïns del Centre de Badalona, Comunitat dels Carmelites Descalços de Badalona, Centre Especial de Treball Caltor, Fundació Roca i Pi, Institut Guttmann 

 

Però potser l'esdeveniment més destacat del currículum de l'Associació han estat les Jornades Internacionals de la Guitarra de Badalona que vam organitzar el 2017 amb motiu del bicentenari del naixement del luthier Antonio de Torres, el guitarrer que va establir les bases constructives de la guitarra clàssica actual.

Durant tres dies intensos vam poder assistir a 4 concerts d'alt nivell, 6 conferències d'especialistes i vam contemplar una exposició inèdita de rèpliques de guitarres de Torres arribades de tot el món. Tots els actes van ser oberts al públic i gratuïts. L'esdeveniment va suposar un gran esforç, que va quedar compensat amb la satisfacció i el reconeixement dels assistents, els participants i amb la felicitació que ens va enviar l'insigne guitarrer José Luis Romanillos, segurament qui més bé coneix l'obra i el llegat de Torres, que ens va omplir de satisfacció. 

 

La Junta de l´Associació de la Guitarra de Badalona vol agrair des d'aquí el suport i el treball dels seus socis i col·laboradors, així com l'ajut dels patrocinadors que han contribuït durant aquests 10 anys a què el somni d'uns entusiastes de la guitarra clàssica sigui avui una realitat.

Ah!... i ben aviat anunciarem les activitats previstes per al 2022, l'any, el del 10è Aniversari… perquè això continua, no t'ho perdis!


 

Vols ser soci/sòcia de l'Associació de la Guitarra de Badalona?

Quota: 25 €/any. Rebràs informació per e-mail de les activitats que s'organitzin, tindràs descompte als concerts de pagament i gaudiràs de condicions preferents als esdeveniments gratuïts. Demana-ho enviant-nos un correu a l'adreça Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

 

 

Trobaràs més informació de les nostres activitats en aquest lloc web o a la nostra pàgina de facebook.

 

 


 

 

PATROCINADORS

 

 

SUPORT PERMANENT:

 

 

 

 

 

SUPORT FREQÜENT:

 

 

 

 

APORTACIÓ PUNTUAL A PROJECTES: