2022: UN ANY, QUATRE ANIVERSARIS

 

2022 ha estat un any molt especial per a l'Associació de la Guitarra de Badalona perquè era el nostre 10è Aniversari i ho hem celebrat commemorant tres aniversaris més que coincidien alhora: els de tres lutiers històrics, autèntics referents en el món de la guitarra: Romanillos, Fleta i Enrique García

 

 

 

Per a cadascun d'aquests guitarrers il·lustres vam preparar un acte d'homenatge a Badalona que incloía una conferència - col·loqui sobre la seva figura i un concert interpretat amb una de les seves guitarres.

A continuació pots veure les cròniques, fotos i vídeos d'aquests concerts:

 

 

Esdeveniment celebrat el dissabte 11 de juny de 2022 en el Centre Cultural Escorxador, de Badalona

 

La notícia de la mort de l'insigne luthier José Luis Romanillos, el febrer del 2022, ens va arribar quan la nostra Associació estava preparant un concert per celebrar el seu 90è aniversari al mes de juny. Malgrat la trista notícia, vam decidir mantenir el concert i, a més, convertir-lo en un acte d'homenatge pòstum a la seva persona.

 

Celebrat el dia 16 de juliol de 2022 en el badiu de l'Associació de Veïns del Centre de Badalona

 

El nostre particular concert-homenatge al luthier Ignacio Fleta, amb motiu dels 125 anys del seu naixement, va aconseguir convocar un bon nombre d'assistents en un esdeveniment a l'aire lliure que va ser solemne i festiu alhora.

 

 

Concert celebrat el 12 de novembre de 2022 a l'Església dels Pares Carmelites de Badalona.

 

El guitarrista islandès Arnaldur Arnarson ens va oferir a Badalona un magnífic recital de guitarra clàssica amb una guitarra històrica construïda l'any 1914 pel luthier Enrique García, de qui commemorem enguany el centenari de la seva mort.