2022: UN ANY, QUATRE ANIVERSARIS

 

2022 és un any molt especial per a l'Associació de la Guitarra de Badalona perquè és el nostre 10è Aniversari i ho estem celebrant commemorant tres aniversaris més que coincideixen enguany: els de tres lutiers històrics, autèntics referents en el món de la guitarra: Romanillos, Fleta i Enrique García

 

 

 

Per a cadascun d'aquests guitarrers il·lustres hem preparat un acte d'homenatge a Badalona que inclou una conferència - col·loqui sobre la seva figura i un concert interpretat amb una de les seves guitarres.

A continuació pots veure l'anunci de l'últim d'aquests concerts, que se celebrarà d'aquí a pocs dies, i també trobaràs la crònica completa dels dos primers, que ja s'han celebrat:

 

HOMENATGE AL LUTHIER ENRIQUE GARCÍA EN EL CENTENARI DE LA SEVA MORT

El guitarrista islandès Arnaldur Arnarson ens va oferir a Badalona un magnífic recital de guitarra clàssica amb una guitarra històrica construïda pel luthier Enrique García l'any 1914.

 

Antonio Manjón, president de l'Associació de la Guitarra de Badalona, amb Analdur Arnarson i la guitarra García núm 154, construïda per Enrique García en 1914.

Concert celebrat el dissabte 12 de novembre de 2022 a l'Església dels Pares Carmelites de Badalona.

El guitarrista islandès Arnaldur Arnarson oferirà a Badalona un recital de guitarra clàssica amb un instrument històric, construït l'any 1914 pel luthier Enrique García.

Considerat un dels millors músics del seu país i amb una  sòlida trajectòria internacional, Arnaldur Arnarson és especialment conegut aquí pel fet de residir a Barcelona des de fa anys. És subdirector de l'Escola Luthier d'Arts Musicals, on imparteix classes de guitarra.

 

HOMENATGE AL LUTHIER ENRIQUE GARCÍA

La celebració d'aquest concert coincideix amb el centenari de la mort d'un dels lutiers de guitarres més grans que ha tingut Catalunya: Enrique García.

A principis del segle XX, aquest constructor de guitarres madrileny es va instal·lar a Barcelona i va assolir un gran prestigi, donant un gran impuls a l'escola catalana de guitarrers.

La qualitat del seu treball li va permetre mantenir un contacte estret amb els guitarristes més famosos de la seva època, Tàrrega i Llobet entre ells.

Per aquesta coincidència, el Concert de Tardor 2022 serà també un concert d'homentage a la figura d'Enrique García i per això Arnaldur Arnarson interpretarà vàries de les obres del programa amb una guitarra García original, construïda  pel mestre l'any 1914, i que actualment pertany a la col·lecció de guitarres històriques de Casa Luthier.

DATA: DISSABTE 12 NOVEMBRE 2022

HORA:  20:15 h

LLOC: Església del Carme. C. St Miquel 44, Badalona

ENTRADA LLIURE - Donatiu voluntari

 

Celebrat el dia 16 de juliol de 2022 en el badiu de l'Associació de Veïns del Centre de Badalona

 

El nostre particular concert-homenatge al luthier Ignacio Fleta, amb motiu dels 125 anys del seu naixement, va aconseguir convocar un bon nombre d'assistents en un esdeveniment a l'aire lliure que va ser solemne i festiu alhora.