El dia 1 de novembre de 2021 vam celebrar a l’Església dels Pares Carmelites de Badalona el primer dels dos Concerts de Tardor de guitarra clàssica que l’Associació de la Guitarra de Badalona havia programat pel aquest any.

 

L'artista convidat va ser el jove guitarrista mexicà Abel García Ayala, un talent emergent al panorama guitarrístic internacional.

 

Ell va ser el guanyador del nostre Concurs Internacional de Joves Intèrprets l'any 2019, i li vam prometre que el convidaríem l'any següent de nou a Badalona perquè pogués oferir un recital com a solista. No va poder ser el 2020 a causa de les restriccions provocades per la pandèmia Covid-19, però sí que ha estat possible el 2021.

 

Abel García Ayala només té 25 anys, però la seva tècnica interpretativa i la seva sensibilitat musical són superlatives. Va interpretar un programa amb obres de diferents èpoques, orígens i estils, incloent-hi una peça de Joan Manén, en sintonia amb la commemoració dels cinquanta anys de la mort de l'insigne compositor català.

 

Durant el recital va saber aplicar el seu talent amb criteri i amb encert a un programa molt divers i gens fàcil, interpretant obres de tall clàssic al costat d'altres d'arrel més popular com la que pots veure i sentir en el vídeo al final d'aquest text, gravat durant el seu concert a Badalona.

 

Com a curiositat, comentarem que va interpretar també la transcripció per a guitarra de tres pirekuas, cançons de la cultura purépecha, imperi del Mèxic precolombí del qual Abel és descendent per via materna.


Us desitgem una carrera fructífera i plena d'èxits per a ell.

 

 

“Abel posee una habilidad innata para la música y el arte, que hereda de una muy larga tradición familiar… Gracias a su pasión y dedicación ha logrado una envidiable musicalidad, sensibilidad y virtuosismo.”

Pepe Romero, Alacant, 2019.

 


 

VÍDEO: 

Abel García Ayala interpreta "Malambo" d'Atahualpa Yupanqui

Sonorització i enregistrament àudio del concert: Enric Lindo.

Enregistrament i edició vídeo: Toni Valls

 

 


 

CARTELL I PROGRAMA DEL CONCERT: 

 

    

 


  

AMB EL SUPORT DE:

 

 

 

COL·LABOREN:

 

   

 

 

ORGANITZA: