UNA JORNADA MÀGICA

El dia 4 de maig de 2019 hem celebrat amb èxit la Jornada Internacional Guitarra Badalona 2019 al Centre Cultural l'Escorxador de la nostra ciutat.

El cartell del concert ja ho presagiava, o potser hagi estat la influència de la tradició de Badalona amb el seu Festival de Màgia, però la realitat és que la màgia es va apoderar de GUITARRA BADALONA 2019 durant tot el dia. 

La jornada va començar amb el Concurs Internacional de Joves Intèrprets. Competien vint concursants de sis països diferents. Els participants van desplegar el seu talent i ens van sorprendre amb un nivell d'interpretació superior al que esperàvem.

En la categoria individual, el guanyador del Concurs va ser el guitarrista mexicà Abel García Ayala (foto), de 23 anys, que va interpretar magistralment 3 moviments de la Sonata d'Antonio José. El segon premi va ser per al jove intèrpret xinès Wen Zheng, de 17 anys. El Tercer Premi el va obtenir Julia Villarroel, de l'Equador.

El Jurat, format per Arnaldur Arnarson (president), Giuliano Belloti i Wu Hua, va concedir també dos accèssits en aquesta categoria individual, el que indica l'alt nivell assolit. Un d'ells va ser per la guitarrista sèrbia Iva Kosic i l'altre per l'ucraïnès Vladyslav Indyk.

 

En la categoria de conjunts de cambra, el primer premi va ser per al Duo della Gioia, (foto) format per Mireia Heimann i Alejandro Sáiz. Aquest jove duo de Reus, Tarragona, ja porta anys tocant i continua en progressió després d'haver obtingut ja el primer premi en l'anterior edició del nostre concurs, tot i que en aquella ocasió participava en una categoria inferior.

  

A la tarda, la conferència del guitarrer Carlos Juan Busquiel (foto) va competir amb l'alquímia en veure com transforma les fustes en música d'una manera magistral.

Amb claredat i senzillesa va aconseguir explicar en tot just una hora una cosa que no és senzilla: el procés de construcció d'una guitarra artesana de concert. I encara va tenir temps per satisfer l'interès i la curiositat dels assistents, que li formularen diverses preguntes.

 

Tot seguit, el concert de Chen Chuan (foto) ens va fer aflorar emocions i sentiments amagats a mesura que anaven sonant en l'escenari Regondi, Kishkin, Bardi, Gardel, Giuliani i Bellinati.

Finalment. amb el lliurament de premis, la tensió es va transformar en emoció per finalitzar una jornada màgica.

La nostra enhorabona als premiats i gràcies a tots els participants i patrocinadors per la seva confiança i suport.

Que la màgia de la guitarra i de la música t'acompanyin !

 

A continuació pots veure l'àlbum de fotos de la Jornada.

 

 

 

 

  

GALERIA D'IMATGES (fes clic a la miniatura per veure la fotografia ampliada):