28 d'abril de 2017

Casa Amèrica Catalunya, Barcelona.

 

Antonio Manjón Martín, reconegut luthier i president de l'Associació de la Guitarra de Badalona, fou l'encarregat d'inaugurar les Jornades de la Guitarra de Badalona 2017. 

En un discurs que va durar uns cinc minuts, va presentar breument la nostra Associació i va glossar la importància de la figura d'Antonio de Torres Jurado en el món de la guitarra.

Va destacar que un dels objectius fundacionals de la nostra Associació era l'organització a Badalona d'un esdeveniment internacional al voltant de la guitarra i que el bicentenari d'Antonio de Torres va ser el motiu que ens va animar a materialitzar aquesta idea i a organitzar les jornades.

Tot seguit va resumir el programa d'actes previstos pels tres dies.


Els principals esdeveniments d'aquest Festival van tenir lloc a la NAU3 de Centre Cultural l'Escorxador de Badalona, però aquest acte es va celebrar a la Casa Amèrica Catalunya, a Barcelona.

Agraïts amb la nostra Associació per haver convidat artistes americans a les Jornades, aquesta entitat va cedir la seva sala d'actes per albergar la primera sessió del Festival, amb l'acte d'inauguració, la presentació de l'exposició de rèpliques, la conferència del luthier Abel García López i el concert del guitarrista Antonio López Palacios, ambdós mexicans.

Durant tot l'acte es van poder contemplar a la sala les rèpliques de guitarres d'Antonio de Torres de l'exposició protagonista d'aquestes Jornades.

 

 

VÍDEO DE LA PRESENTACIÓ: